Znajdziesz nas w Google+

Witraże Latos | Witraż | Szkło Artystyczne

Studio Witraży

Menu górne


Język:


Rezydencja

Rezydencja

W tej realizacji mieliśmy okazję wykonać witraże w portalu wejściowym, oknie toalety, garderoby oraz piwniczce na wino. Wnętrza rezydencji, a także witraże zostały zaprojektowane przez pana Macieja Szweca, architekta wnętrz, z którym od pewnego czasu mamy ogromną przyjemność współpracować.

 

Cała rezydencja ma charakter dość nowoczesny, jednak nie pozbawiony ciepła. Witraże w portalu wejściowym są jednym z kluczowych elementów elewacji frontowej. Zastosowaliśmy tutaj, żywe kolory szkieł witrażowych w połączeniu ze szkłem matowym. Kolorystyka jak i rysunek witraży współgrają z pozostałymi elementami elewacji frontowej, ale również zaskakująco dobrze harmonizują z roślinnością ogrodu. Witraże w toalecie (fot. 6) oraz garderobie są uzupełnieniem witraży w doświetlach drzwi. Dobór szkła zapewnia pełną dyskrecję w toalecie, wpuszczając jednocześnie dużą ilość światła.

 

Dodatkowym elementem jest witraż w formie lampionu, zamontowany w piwniczce, nad stolikiem do degustacji wina (fot. 5).


Galeria zdjęć

fot. 1
fot. 2
fot. 3
fot. 4
fot. 5
fot. 6
fot. 7

Menu dolne


Szkło Artystyczne na Google+ plus

Studio Witraży Latos, ul. Majewskiego 28, 42-530 Dąbrowa Górnicza, tel. (32) 729 85 46, kom. 502 206 711, e-mail: biuro@latos.com.pl

2019 Copyright by Latos